Menu
“Shqipëria në rrezik nga kthimi i emigrantëve" z.Ministër?

“Shqipëria në rrezik nga kthimi i e…

Nga IRA LONDO Në përgjit...

Aktivitet për projektligjin mbi nënshtetësinë e brezit të dytë, nga “Arogji”

Aktivitet për projektligjin mbi nën…

"Solidariteti ka Ngjyrë d...

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την Ιθαγένεια και το Μεταναστευτικό, από την «Αρωγή»

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα την Ιθαγέν…

«Η Αλληλεγγύη έχει Χρώμα ...

Projekligji i plotë: Nënshtetësi për fëmijët, lehtësim për Lejen Afatgjatë, punësim për të PALIGJSHMIT

Projekligji i plotë: Nënshtetësi pë…

Lexoni dhe propozoni në p...

IOM vijon programin e Rikthimit Vullentar dhe Riintegrimit në atdhe

IOM vijon programin e Rikthimit Vul…

Nëse dëshironi të kthehen...

Arvanitasit, gjuha dhe shkolla shqipe në Greqi

Arvanitasit, gjuha dhe shkolla shqi…

NGA KRISTO ZHARKALLIU E...

Nënshtetësia e fëmijëve, në konsultim publik

Nënshtetësia e fëmijëve, në konsult…

ligjshmërinë e një nga pr...

Cipras-Avramopulos, pikëpamje të njëjta për emigracionin

Cipras-Avramopulos, pikëpamje të nj…

Përputhje mendimesh për n...

Parashikimi: 25 milionë turistë këtë vit

Parashikimi: 25 milionë turistë kët…

Lidhja e operatorëve turi...

Ndryshime në “Kodin Zgjedhor” për barazinë gjinore

Ndryshime në “Kodin Zgjedhor” për b…

Kuvendi i Shqipërisë mira...

Prev Next

Ministria e Jashtme e Greqisë përshëndet Aleancën Globale kundër “ISIS”

Ministria e Jashtme e Greqisë përshëndet me deklaratën e ditëve të fundit Aleancën Globale kundër “Shtetit Islamik”. Në deklaratë thuhet: “Përshëndesim themelimin e Aleancës Globale, koalicionit për koordinimin e inisiativave ndërkombëtare kundër Shtetit Islamik, organizatës terroriste të shumë akteve monstruoze, të cilat i dënon mbarë qytetërimi.

Lexo më shumë ...

Ebola në konferencë urgjente e Këshillit të Lartë të Sigurisë

Këshilli i Sigurisë i Kombeve të Bashkuara do të kryejë një konferencë urgjente të enjten, 18 shtator, për epideminë e Ebola në Afrikën Perëndimore. Sipas ambasadores së SHBA në OKB, Pauer, Amerika do të marrë masa serioze për eliminimin e epidemisë, duke shtuar se është “e pazakonshme” për Këshillin e Sigurisë kopetent për paqen dhe sigurinë ndërkombëtare të analizojë çështje të shëndetit publik. Hera e parë ishte në vitin 2000, në konferencën kundër SIDËS organizuar nga ambasadori i atëhershëm, Riçard Holburk, me pjesmarrjen e zv/presidentit të atëhershëm Al Gor.

Lexo më shumë ...

Mesdheu, varreza e emigrantëve

700 viktima në 5 ditë

Të paktën 700 janë viktimat e ditëve të fundit në ujrat e Mesdheut, sipas IMO, Organizata Ndërkombëtare e Emigracionit. Rreth 200 refugjatë janë mbytur në brigjet e Libisë dhe rreth 500 të tjerë në Maltë, pas mbytjes me qëllim të skafit nga vetë drejtuesit. Në Libi arritën të mbijetojnë vetëm 36 persona, me shumicën e viktimave të jenë gra afrikane.

Lexo më shumë ...

Artistët tanë më të mirë shkojnë jashtë shtetit, se ka standarde

Flet drejtori i TKOB-it, Ilir Kerni

Pas botimit të bisedave me disa nga artistët dhe drejtuesit e Sindikatave të Artistëve të Shqipërisë mbi problemin e kontratave 6 -mujore që ka ndërmarrë Ministria e Kulturës, mora një takim të veçantë me Drejtorin e TKOB z. Ilir Kerni. Në bisedën me ‘të, pashë që ai ishte shumë i shqetësuar dhe u mundua të jetë sa më konkret dhe korrekt në bisedën e tij.

Lexo më shumë ...

Evis Mula: Dashuria është fat, me të vërtetë, fat

“Kur jam gjendur për herë të parë jashtë Shqipërisë, në audicionet e mia të para jashtë vendit, kam menduar: “O Zot, këngëtarët shqiptarë, të cilët kanë mundur të ndërtojnë një karrierë botërore, përtej kufijve të Shqipërisë, janë heronj. Në plotkuptimin e fjalës, qofshin soprano, mezzo-soprano, tenorë, bas, apo baritonë.””

Lexo më shumë ...

Unikaliteti dhe rëndomtësia në përballje vlerash

Të vlerësosh dhe nderosh një njeri për veprën e tij që ka lënë pas, nëse kjo vepër i ka shërbyer shoqërisë dhe progresit, është vërtet mirënjohja dhe respekti më i madh që mund t’i bëhet në këtë kohë të trazuar shqiptare, ku duket hapur se vlerat nuk janë më vlera, ku meritat nuk janë më merita, ku kontributet nuk janë më kontribute. Nëse njeriu nuk vlerësohet për mendjen e vet me të cilën që ka krijuar vepra që mbeten në kohë, atëherë përse vlerësohet?

Lexo më shumë ...
Regjistrohu për këtë RSS