Menu
Lejet e qarkullimit 2015, nga 1 nëntor në Taxis

Lejet e qarkullimit 2015, nga 1 nën…

Në Taxis do vendosen nga ...

Nga 1 nëntor, korrenti i lirë dimëror me dy orë ekstra

Nga 1 nëntor, korrenti i lirë dimër…

Korrenti i lirë dimëror, ...

Zgjedhja e presidentit të Greqisë, 10-15 janar

Zgjedhja e presidentit të Greqisë, …

Diskutimet per zgjedhjen ...

Marrëveshje ndërkombëtare kundër evazionit fiskal

Marrëveshje ndërkombëtare kundër ev…

Një marrëveshje të rëndës...

Llotaria Amerikane, deri më 3 nëntor

Llotaria Amerikane, deri më 3 nënto…

Ditët e fundit të aplikim...

1-10 nëntor, ofertat e para dimërore

1-10 nëntor, ofertat e para dimëror…

Hapur dyqanet të dielën, ...

Dëmshpërblim për dëmtimet nga shirat, vendimi i plotë

Dëmshpërblim për dëmtimet nga shira…

Ndihmë urgjente 586,94 eu...

Shoqata “Lushnja” feston 70-vjetorin e çlirimit të qytetit

Shoqata “Lushnja” feston 70-vjetori…

E pranishme kryesia e Fed...

Shoqata “Studenti”, plot 5-vjeçe

Shoqata “Studenti”, plot 5-vjeçe

Dita më e vështirë e viti...

OAED: Deri më 31 tetor aplikimet e programit për moshat 29-64

OAED: Deri më 31 tetor aplikimet e …

Vazhdojnë aplikimet për p...

Prev Next

Llotaria Amerikane, deri më 3 nëntor

Ditët e fundit të aplikimit për të interesuarit. Të interesuarit mund të drejtohen në adresën “George” 10, pl. Kaniggos, kati i tetë, Athinë, Tel: Vod: 6950581140 Q Card: 699227817 What’s Up: 6978393890.

Programi i Vizave të Emigrantëve të Diversitetit i autorizuar nga Kongresi administrohet në bazë vjetore nga Departamenti i Shtetit dhe drejtohet bazuar në ligjet e Shteteve të Bashkuara. Pёr vitin fiskal 2015, do të jenë në dispozicion 55,000 viza emigrantësh të shumëllojshmërisë (të llotarisë). Programi vjetor i llotarisë i bën vizat të disponueshme për personat, të cilët plotësojnë kushtet e thjeshta, por të rrepta, të kërkuara të pranimit. Një kompjuter përzgjedh rastësisht të zgjedhurit për vizën e llotarisë. Vizat shpërndahen ndërmjet gjashtë rajoneve gjeografike dhe brenda çdo rajoni, asnjë vend i veçantё nuk mund të përfitojë më shumë se 7% të Llotarive (DV-ve) të disponueshme për çdo vit, ku pjesa më e madhe e vizave do t'i shkojë rajoneve me raport më të ulët emigracioni dhe asnjë vizë nuk u shkon shtetasve të vendeve që kanë dërguar më shumë se 50,000 emigrantë në SHBA në periudhën e pesë viteve të fundit.

Plotësimi i formularit të aplikimit elektronikisht

Të gjithë aplikantët kanë mundësinë të plotësojnë formularin e llotarisë amerikane në faqen elektronike  zyrtare: http://www.dvlottery.state.gov

Ky lloj aplikimi nuk ka asnjë kosto për të interesuarin!

-Për t'u regjistruar në llotari, ju duhet të plotësoni ose kërkesat e edukimit ose të eksperiencës së punës të kualifikueshme të programit të llotarisë: Ju duhet të keni ose një edukim të shkollës së mesme apo ekuivalentin e tij, përkufizuar si përfundim me sukses i 12 viteve edukim të plotë 9-vjeçar dhe i mesëm; OSE të keni 2 vjet eksperiencë pune brenda 5 viteve të kaluara në një punësim që kërkon të paktën 2 vjet trajnim ose eksperiencë për ta ushtruar. Për të përcaktuar nëse eksperienca e punës kualifikohet për llotarinë, do të përdoret Baza e të Dhënave të Departamentit Amerikan të Punës. Në qoftë se ju nuk mund të plotësoni asnjërën prej këtyre kërkesave, ju NUK duhet të aplikoni në Programin e Llotarisë.

-Departamenti Amerikan i Shtetit do të pranojë vetëm formularët elektronikë që plotësohen nëpërmjet faqes së internetit http://www.dvlottery.state.gov gjatë periudhës së regjistrimit.

-Pasi regjistrimi të jetë kryer me sukses, juve do t'ju paraqitet një faqe konfirmimi që përmban emrin tuaj dhe një numër unik konfirmimi. Ju duhet ta printoni këtë faqe konfirmimi dhe sigurohuni që ta ruani numrin tuaj të konfirmimit. Duke filluar nga data 1 Maj 2015, ju do të keni mundësi të kontrolloni statusin e DV-2013 të aplikimit tuaj në Internet http://www.dvlottery.state.gov tek Kontrolli i Statusit tё Regjistrimit (Entry Status Check) duke vendosur numrin e konfirmimit tuaj dhe informacionin tuaj personal. "Entry Status Check" do të jetë e vetmja mënyrë për t'ju informuar ju nëse jeni përzgjedhur për llotarinë DV-2016.  

Read more...

Ambasador Dashnor Dervishi: Ideja e Madhe që përfshin Ballkanin është vetëm ideja Europiane

Ambasadori Dashnor Dervishi është prononcuar sot për mbarë median greke me një deklaratë, ku thekson rolin e madh paqësor të Shqipërisë në arenën ndërkombëtare, dënon episodet gjatë ndeshjes Shqipëri-Serbi dhe kërkon transmetimin e saktë të ngjarjeve të dhunshme, pa u ndalur në një akt të vetëm. Lexoni deklaratën e plotë të ambasador Dashnor Dervishi për mediat greke

Read more...
Subscribe to this RSS feed